Casa Poporului si-a castigat notorietatea intrucat a intrat in Cartea Recordurilor ca fiind una dintre cele mai inalte si mai masive cladiri din lumea intreaga. Insa, ce secrete tenebroase ascunde Casa Poporului si mai ales care sunt factorii care o transforma, pe langa dimensiunile sale impresionante, intr-una din atractiile Bucurestilor de astazi. Poate cea mai grandioasa constructie ce aminteste de vechiul regim comunist ce a activat in tara noastra intre anii 1945 si 1989, Casa Poporului, sau cum este ea astazi cunoscuta, Palatul Parlamentului, se spune ca ar depasi cu 2% volumul piramidei lui Keops din Egipt, subteran avand in plus inca 8 nivele. Impresionant amanunt, gandindu-ne ca materialele de constructie folosite sunt 100% romanesti. O asa constructie a avut nevoie, fireste, si de un volum de munca impresionant, astfel ca 20.000 suflete au contribuit la ridicarea colosului comunist format din 7.000 de camere. Se spune chiar ca in perioada in care se construia, Nicolae Ceausescu obisnuia sa supravegheze indeaproape mersul lucrurilor, pentru ca totul sa mearga bine. Mai mult ca sigur ca maritul conducator nu a luat in calcul faptul ca iluminatul pe un an intreg al prea iubnitei sale cladiri va urma sa coste aproximativ 6 milioane de dolari americani, adica echivalentul costului pentru iluminat al unui oras mediu din Romania, pe aceeasi perioada. Spre exmeplu, un singur lift din Casa Poporului consuma zilnic 50 kWh, iar cladirea are nici mai mult nici mai putin de 18 asemenea lifturi.
Pe langa toate datele statistice care au dus aceasta cladire direct in topul celor mai impunatoare de pe suprafata pamantului, exista si anumite legende urbane legate de aceasta. Multe dintre ele se refera la faptul ca multe dintre incaperile cladirii ar fi bantuite cu sufletele celor ce au murit construind-o. Adevarate sau nu, aceste legende urbane anima spiritele si transforma batrana cladire comunista intr-un spatiu interesant pentru iubitorii povestilor cu fantome. Dintre mortile stiute, amintim despre cea a tinerei de 21 de ani care calca o scandura neasigura si cade in gol si pe cea a militarilor care mor la turnarea de beton, in rest, toate informatiile legate de incindente de genul fiind doar pure speculatii cu fundament real discutabil. Alte legende urbane spun ca Ceausescu si-ar fi dorit sa faca o linie de metrou intre Baneasa si Casa Poporului, ceea ce-ar explica multele catacombe care pornesc din Casa Poporului si se duc cine stie unde.
Iata ca o tara saraca precum Romania, reuseste, totusi, sa sustina o asemenea cladire, fie ca are nevoie de ea, fie ca nu.