Desi nu este unul dintre cele mai vizitate orase din tara noastra, Galatiul este unul dintre cele mai norocoase din punct de vedere al reliefului. Cu toate astea, cel mai mare paradox il reprezinta faptul ca desi are acest mare noroc de a fi pozitionat pe malul Dunarii, cu vedere deschisa catre Muntii Macinului, vizitatorii intarzie sa apara, probabil din cauza unui manageriat defectuos atunci cand vine vorba despre dezvoltarea turistica a acestuia.
Cu toate acestea, cine vine o data in Galati, nu-l mai uita, tocmai datorita Falezei Dunarii ce se intinde pe mai bine de 2 km, un loc ideal de promenada si relaxare. Porturile Galatiului, pozitionate de o parte si de alta a Falezei fac ca privelistea sa fie una mirifica atunci cand ne aflam in aceasta zona, intrucat vapoarele de marfa strabat Dunarea in cel mai pitoresc mod posibil.
Insa, ce anume ar mai fi de vizitat in Galati dupa ce plecam de pe Faleza Dunarii si intram propriu-zis in oras? Unii ar spune ca nimic, insa noi tinem sa-i contrazicem.
- In primul rand, Galatiul detine una dintre cele mai mari biblioteci din tara, pe numele ei Biblioteca V.A. Urechia, un loc plin de magie ce insumeaza colectii alese dintre cele mai rare.
- Daca am citit suficient, ne putem indrepta atentia catre Patinoarul Dunarea, situat pe Bld. George Cosbuc, langa hypermarketul Carrefour.
- Proaspat renovata si cu animale ingrijite si de o frumusete rara, Gradina Zoologica din Padurea Garboavele face concurenta mai nou, celei din Tirgu Mures.
- Gradina Botanica din Galati, situatuata in imediata apropiere a Falezei Dunarii insumeaza specii rare de plante, avand in incinta ei si Muzeul de Stiintele Naturii Rasvan Angheluta, unde se poate vizita acvariul dar si planetarium-ul aflat la ultimul etaj al cladirii.
- Pe timp de vara, cei ce locuiesc in Galati cat si turistii ce-i pasesc pragul au parte de agrement la Complex turistic Priza Dunarii, Complex turistic Vanatorul, Complex Viva, Complex de agrement Pibunni, Complexul de agrement Olympic House sau Plaja Dunarea (celor cu bani mai putini).
- Cultura este si ea bine reprezentata in orasul de la malul Dunarii prin: Monumentul de la Smardan, Teatrul Muzical Nae Leonard, Teatrul de Papusi Gulliver, Teatrul Muzicam Fani Tardini, Catedrala Arhiepiscopala Sf. Ierarh Nicolae, Muzeul de Istorie, Casa Colectiilor Tinc, Casa Cuza, Casa Robescu, Poarta Turceasca, Palatul Universitatii, sau Muzeul de Arta Vizuala.
Asa ca data viitoare cand nu stiti unde sa va puneti degetul pe harta, alegeti Galati! S-ar putea sa va felicitati pentru alegerea.