Nu ai chef sa gatesti in seara asta, si ai in minte acea aroma inconfundabila si delicioasa care venea de la acel restaurant grecesc ce se afla in apropierea locului de munca. Este mancarea greceasca o alternativa sanatoasa? Ca orice alta bucatarie, in fiecare se pot gasi atat variante sanatoase de mancare dar si variante ce sunt mai putin sanatoase, dat totusi extrem de gustoase si apetisante. Sunt cateva motive bune si santaoase pentru care ar trebui sa alegi bucataria Greceasca.
Ca si alte bucatarii Mediteranene, si cea Greceasca se bazeaza foarte mult pe micile masline si uleiul bogat si sanatos pe care acestea il produc. Maslinele Kalamata, care vin din orasul cu acelasi nume, sunt masline negre si mari, carnoase si cu un gust delicios, si care sunt cel mai des intalnite in salata greceasca. Chiar daca maslinele sunt bogate in sodiu, contin un acid oleic, o grasime monosaturata care ajuta foarte mult la scaderea colesterolului.
Pita, painea rotunda care este consumata cu diversele feluri de mancare greceasca, este coapta in asa fel incat in interiorul ei ramane o mare gaura plina cu aer, perfecta pentru a fi umpluta cu legume, sau cu o portie de humus, tabbouleh sau branza feta. Pita este o paine ce are un continut scazut de grasimi, dar daca exista in meniu opteaza pentru cea care este din cereale integrale, pentru a avea un continut de fibre si proteine mult mai mare decat cea facuta din faina alba. Pita poate fi mancata cu moderatie si astfel nu exista nici un pericol de ingrasare. Si pentru a combina pita cu cele mai bune produse grecesti, Magazinul Grecesc ofera pasta de masline si rosii uscate, dar si branzeturi, ulei de masline si alte minunatii grecesti.